zaterdag 1 november 2008

De Dag Waarop Je Jouw Nieuwsbrief Verstuurt

Eerder vertelde ik je al over het belang van emailmarketing.

Maar op welke dag kun je de nieuwsbrief nu het beste versturen? Hier een paar statistieken:

Dinsdag: 35% (favoriete verzenddag)
Woensdag: 18%
Donderdag: 15%
Vrijdag: 12%
Maandag: 7%
Zondag: 2%
Zaterdag: 1%

Het favorieteverzendtijdstip is tussen 10 en 12 uur (24%). Overigens komen deze gegevens hier vandaan.

Maar wat kun je met deze gegevens? Mijn advies: laat je niet leiden door deze cijfertjes, deze laten slechts de trend zien.

Wat voor jou de ideale dag is en het ideale tijdstip zul je moeten testen. Verzend je nieuwsbrief daarom op verschillende dagen en tijdstippen om te kijken wanneer hij het meest wordt gelezen en wanneer er het meest wordt doorgeklikt. Zorg er dus voor dat je dit kunt meten!

Bekijk ook wie de doelgroep is van je nieuwsbrief. Een zakelijke nieuwsbrief wordt voornamelijk tijdens kantooruren gelezen, waar een nieuwsbrief naar consumenten vooral in de vrije tijd (lees 's avonds) wordt gelezen.

Een kleine tip die ik je in ieder geval wil meegeven: nieuwsbrieven worden het best gelezen tijdens of vlak na de lunchpauze en buiten kantooruren.

Vooruit nog een kleine overweging dan: verzend je nieuwsbrief niet op maandag! Ik ben van mening dat dit de slechtste dag is. De mailbox van de meeste mensen puilt op maandag uit en om de 'achterstand' snel weg te werken schenkt men weinig aandacht aan de emails.

Cheers!

Geen opmerkingen: